Vil du bli AKTIVITETSVENN?

Å være aktivitetsvenn er enkelt. Du trenger bare å gjøre noe du liker, sammen med en som har demens.

Aktivitetsvenn er et fritidstilbud for personer med demens. Tilbudet kan også gis til personer med annen kognitiv svikt. 

Målet er å bidra til at personer med demens kan få gode opplevelser i hverdagen. En aktivitetsvenn er en frivillig som gjør aktiviteter sammen med en som har demens. Aktiviteter som å gå tur, dra på fisketur, prate over en kopp kaffe, kjøretur, bærtur på høsten o.l. 

Med en aktivitetsvenn kan demenssyke få muligheten til å fortsette med sine vanlige aktiviteter som de liker. Alle frivillige aktivitetsvenner vil få kurs, veiledning og oppfølging. 

Aktivitetsvenn er etablert i Rollag kommune, det er et samarbeid mellom Rollag helselag, Rollag og Veggli frivilligsentral og Rollag kommune.

Vi tilbyr aktivitetsvennkurs for interesserte i Rollag kommune. 

På kurset lærer du om demens, kommunikasjon og samhandling, aktiviteter og muligheter. Kurset er lagt opp med ulike caser, filmer og foredrag. Du slipper å bekymre deg for om du gjør ting riktig, og kan fokusere på gleden som ligger i å kunne bruke dine ressurser til noe meningsfylt. Du bestemmer selv hvor ofte du vil bidra, og vi kobler deg sammen med en som har de samme interessene som deg.

Vi vil oppfordre lag og foreninger til å informere siner medlemmer om dette kurset, kurset er gratis.

Kontakt person er Inga Bergan, leder i Rollag og Veggli helselag. Mobil: 94820977.


Å være aktivitetsvenn er enkelt.

Du trenger bare å gjøre noe du liker,

sammen med en som har demens.


2024 © Rollag og Veggli frivilligsentral